בתמונה – אינסרט להכנסה ידנית בתבנית שמייצרת זוויות פלסטיק למים. לאחר ההזרקה האינסרט מוברג אל מוץ למוצר ונותרת הברגה מדויקת. מתקבל מוצר איכותי הכולל הברגה מדויקת ועמידות ללחץ גבוה.

הזרקה על אינסרטים​

הזרקה "עוטפת" על INSERT: עלות תועלת, פתרון להזרקת חלקי פלסטיק מורכבים​

 

זה נראה מיושן לעבוד באופן ידני ולהכניס INSERT לתבנית, במיוחד כאשר תחום הזרקת הפלסטיק מציג שיאים של חדשנות. למרות זאת תבניות בשיטת ה overmolding שמוזנות ידנית בחלק עליו מוזרק הפלסטיק חיוניות למוצרים מסוימים.​

 

דרך פשוטה לתוצאות עיצוביות וטכניות מורכבות:

 

שימוש באינסרטים נעשה כאשר צריך ליצור גאומטריה מורכבת, לדוגמה במקרה ונדרשת הברגה בחלק וכאשר הגאומטריה הייחודית לא מאפשרת לחלוץ הגרעין מתוך המוצר. שוב לצורך הדוגמה נתאר לעצמנו מצב בו נדרש לייצר חלק עם הברגה פנימית. הפלסטיק יוזרק על בורג ולאחר הוצאת החלק מהתבנית הבורג יוברג אל מחוץ לחלק ותיוותר הברגה.

 

שיטת העבודה עם חלקים "אינסרטים" שמוכנסים ידנית לתבנית תתאים במקרים הבאים:

  • מוצרים בהם נפח הייצור קטן יחסית ולא כלכלי להשקיע במערכת הזנה אוטומטית או במנועים ובוכנות על התבנית.

  • העיצוב הגיאומטרי של המוצר כל כך מורכב שאין דרך אוטומטית לקבל את התוצאה הרצויה.

 

חברות שיודעות לתת את השירות של הזרקה על אינסרטים מציעות פתרון פשוט לאתגר של עיצוב מורכב – מדובר בהזדמנות המאפשרת ללקוח לעמוד בדרישות העיצוביות והייצוריות.בזמן שיש יצרנים שרואים בהזרקה על אינסרטים טכנולוגיית עבר, המציאות מראה שהשיטה ממלאה תפקיד חיוני במקרים הבאים:

  • כשנדרש לייצר גאומטריות מורכבות.

  • מייתר את הצורך בפעולות משניות שיכולות להאיץ את מחזור הייצור.

  • מפחית ייצור של מוצרים פסולים.

  • מצמצם את העלויות הכוללות של הפרויקט.

 

לדוגמה, צורך לייצר חלק לתעשיית החשמל לו נדרש עיבוד משלים בדמות תעלות שחוצות את המוצר בחלקו הפנימי. עד כה בוצעו התעלות בקידוח שבוצע בתחנת עבודה אחרי הזרקת החלק. כחלופה אנו מייצרים את החלק באמצעות שני אינסרטים. העבודה בדרך זו דורשת עובד צמוד למכונה אך נחסכה עמדת עבודה נוספת, איכות החלק גבוהה יותר וכמות הפסולים פחתה.

 

דגשים לתכנון בשיטת ה OVER MOLDING

 

  • תמיד נייצר כמות כפולה לפחות של אינסרטים בכדי לאפשר זמן קירור מספק לחלקים. בד"כ הפירוק של האינסרט מהמוצר לאחר ההזרקה יבוצע בזמן שהמכונה תעבוד כבר על המוצר הבא. גם למקרה שאינסרט ניזוק נרצה שתהיה כמות מסוימת כספייר.
  • לרוב נייצר את האינסרטים מפלדה רכה (P20)  כדי למנוע נזק לתבנית במידה והעובד לא הכניס נכון את האינסרט והתבנית נסגרה עליו.
  • לחץ הסגירה של התבנית יהיה נמוך ככל הניתן שוב כדי למנוע פגיעה בתבנית במקרה והאינסרט סטה ממקומו.
  • תכנן את האינסרטים שיהיו נוחים לאחיזה כדי לאפשר פעולה קלה לעובד בהכנסתם והוצאתם מהתבנית וכן לשם פירוק נוח מהמוצר.
  • פיתוח כלי ייעודי כדי לחלוץ את האינסרט מהתבנית או כדי לחלוץ את האינסרט מהמוצר.

 

אתגרים ביישום השיטה

חשוב לציין כי שימוש בשיטת ה Over Molding בה מחדירים את האינסרטים ידנית עושה שימוש ביותר כ"א. מה שחשוב לקחת בחשבון בבחינת ההיתכנות הכלכלית של המוצר. לעיתים זאת יכולה להיות השיטה היחידה שתאפשר ללקוח לבצע את הפרויקט שלו בגלל יתרונות של עלות תועלת.

חשש אפשרי משימוש בשיטה הוא שלעיתים נוצרת שונות במחזורי המכונה. כאשר מעורב עובד בתהליך פעילות לא סדירה עלולה לגרום לחוסר סדירות. לכן כאשר עובדים בצורה זאת

 

 

ש להקפיד על עקביותו של העובד וכן לדאוג למחליף מקצועי בזמן יציאתו להפסקות כדי להימנע מחוסר יציבות במחזור המכונה.

צריך לזכור שהאינסרטים הם הרחבות של התבנית, ושליטה בטמפרטורה בצורה מדויקת בתבנית ובאינסרטים משמעותית ליכולת לייצר מוצר איכותי. שימוש במערכות אוויר או מים כדי לקרר או לחמם את האינסרטים בין מחזורי המכונה יתרמו לשיפור התהליך ואיכות המוצר. לכן מומלץ לייצר מספר סטים של חלקים כדי שישהו במערכת ייצוב טמפרטורה עד לתורם להיכנס לתבנית.

לסיכום, למרות העלות העודפת בשכר עבודה שיטת ה Over Molding יכולה להיות הדרך העדיפה והיעילה לייצר חלקים מורכבים או בסדרות קטנות יחסית ובהשקעה ראשונית סבירה.

 

אנו תורמים מניסיוננו בפיתוח מוצרים לתעשיות השונות לקבלת תוצאות איכותיות וכלכליות בכל פרויקט ופרויקט. בחירה באטב פלסטיק להוביל את הפרויקט שלך תבטיח תוצאות לשביעות רצונך.

 

 

 

logo אטב פלסטיק